S državnog prvenstva stigle su i prve zaslužene medalje u mladu radionicu zrakoplovnih modelara Aerokluba Brod

S državnog prvenstva stigle su i prve zaslužene medalje u mladu radionicu zrakoplovnih modelara Aerokluba Brod

Ekipa Aerokluba Brod u sastavu Filip Butković, David i Filip Orkić i Roko Bitunjac pod vodstvom instruktora Igora Niševića.

U subotu 23.3. u sportskoj dvorani u Dardi održano je Državno prvenstvo u zrakoplovnom modelarstvu. Natjecanje se odvijalo u dvije kategorije F1N 150 i F1N. F1N 150 su modeli raspona krila do 150 mm, mase približno 1 gram koji se ispaljuju praćkom dok su modeli F1N malo veći i teži te se izbacuju rukom.

Na državnom prvenstvu nastupilo je 38 natjecatelja iz 10 hrvatskih klubova, a između ostaloga i ekipa Aerokluba Brod u sastavu Filip Butković, David i Filip Orkić i Roko Bitunjac po vodstvom instruktora Igora Niševića. Rezultat je bio zadovoljavajući unatoč preprekama u dvorani te je ekipa Butković, Orkić,Orkić osvojila treće ekipno juniorsko mjesto u kategoriji F1N 150, a ekipa Butković, Orkić F., Bitunjac drugo ekipno juniorsko mjesto u kategoriji F1N. Na ovom natjecanju stigle su i prve zaslužene medalje u mladu radionicu zrakoplovnih modelara Aerokluba Brod.

Napominjemo još jednom radionice modelarstva se održavaju svake srijede od 19 sati u prostorijama Zajednice tehničke kulture (Florijanova 7) te se u radionice može uključiti svatko bez obzira na dob.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)