PADOBRANCI IZNAD SLAVONSKOG BRODA

PADOBRANCI IZNAD SLAVONSKOG BRODA

Na našem gradskom  aerodromu “Jelas”   25.travnja  2018. g. AK Brod je ugostio pilote padobrance u sklopu projekta Padobranska Turneja Hrvatskom & Skydive Photo Contest. Na veliko  zadovoljstvo brojnih sugrađana ukupno deset padobranaca, iz svih krajeva Hrvatske,  skakalo je u dvije serije  iz aviona Pilatus PC-6 Porter s visine od  4000 metara. Posebno smo ponosni i sretni  što je među padobrancima bio i  Ivan Selak umirovljeni pilot HRZ-a. Da atrakcija bude veća odrađena  su i dva tandem skoka s putnicima koji svoje zadovoljstvo nisu mogli sakriti ni satima poslije. Prvi dan turneja je  krenula iz  Osijeka preko Vukovara (Borovo), Vinkovaca te se preko Slavonskog Broda  vratila u večernjim satima u Osijek.

Cilj samog projekta je ukazati na ljepote padobranskog sporta i zrakoplovstva općenito, ali i na ljepote i potencijale koje ima Republika Hrvatska. Ti potencijali između ostalog kriju se u brojnim aerodromskim lokacijama kojima je potrebno osvježenje i revitalizacija, a kako bi oni postali novo blago Republike Hrvatske.

Hrvatska ima preko 60 lokacija malih aktivnih i bivših sportskih, poljoprivrednih i vojnih aerodroma i letjelišta. Naša promocija pomoći će lokalnim aeroklubovima i letačima da obnove svoje aerodrome i otvore ih prema svim građanima kako bi im približili zrakoplovstvo i zrakoplovni sport, ali i otvorili nove zrakoplovne zajednice i zračna pristaništa.

Zahvaljujemo se organizatoru projekta Padobranska Turneja Hrvatskom & Skydive Photo Contest  Aeroklubu Cumulus iz Opatija na čelu s Goranom Ratkajcem izbornikom Hrvatske padobranske reprezentacije kao i  svim sudionicima turneje.

Dođite nam opet !!!

FOTOGRAFIJE: Goran Ratkajec,  Nenad Šetina, Miro Kereta i Marinko Jozić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)