Održano natjecanje Svjetskog kupa F3K

Održano natjecanje Svjetskog kupa F3K

U organizaciji Aerokluba BROD, a pod pokroviteljstvom Hrvatskog Zrakoplovnog Saveza, proteklog je vikenda u Slavonskom Brodu održano natjecanje Svjetskog kupa u F3K kategoriji rukom bacanih modela jedrilica.

Natjecanje je  održano na  gradskom aerodromu  JELAS od 2. do 3. lipnja 2018. godine.

Na natjecanju je sudjelovalo 10  natjecatelja od toga šest iz Hrvatske i četiri iz inozemstva. Tri natjecatelja su bila iz Mađarske a jedan iz Rusije, koji se zbog tehničkih problema u Rusiji takmiči pod zastavom Litve.

Prvo mjesto u ukupnom poretku osvojio je Arijan Hucaljuk član aerokluba Brod, 2. mjesto zauzeo je Nikola Frančić, dok je 3. mjesto osvojio Marko Damjanović. Juniorski je pobjednik Marko Damjanović a drugo mjesto je zauzeo član aerokluba BROD Leon Matić.

Iako je vremenska prognoza za prošli vikend bila dosta loša, vrijeme nam je ipak bilo naklonjeno oba dana izuzev malo kiše u nedjelju ujutro.  Ukupno je odrađeno  14  serija u različitim zadatcima tj. disciplinama plus dvije egzibicije na kraju svakog dana. Prvi dan je bilo  bacanje modela u vis gdje su natjecatelji kao i sami organizatori te gosti  pokazali zavidnu sposobnost bacanja modela u zrak. Na samom modelu jedrilice  nalazi se barometarski uređaj koji bilježi postignutu visinu rukom bačenog modela jedrilice. Izgleda jednostavno ali mnogi su se uvjerili da nije. U pripetavanju pobjednik kao i ponosni vlasnik gajbe piva je  Arijan Hucaljuk s postignutom visinom od 72 m a drugi Nikola Frančić s visinom 69 m dok je treće mjestu zauzeo mađarski reprezentativac Barnabas Fejes. Drugi dan, na prijedlog natjecatelja iz Rusije, odrađen  je tzv. POKER u trajanju od 15 minuta gdje su Arijan i Nikola pokazali da im nema premca u ovoj kategoriji i uzeli maksimalan broj bodova.

Zahvaljujemo se svim natjecateljima i članovima kluba koji su omogućili da se ovako nešto po prvi put održi u Slavonskom Brodu. Posebna zahvala Hrvatskom Zrakoplovnom Savezu te tvrtkama  Kožul d.o.o. i CADENAS  Services d.o.o. koji su prepoznali naš entuzijazam i rad te nesebično pomogli  u realizaciji ovog projekta.

Vidimo se dogodine !!!

Vidimo se dogodine !!!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)