Međunarodno natjecanje u zrakoplovnom modelarstvu

Međunarodno natjecanje u zrakoplovnom modelarstvu

 

U subotu  27. listopada 2018. g.  u dvorani Vijuš Aeroklub Brod, uz potporu Zajednice tehničke kupture Grada i Županije, Zajednice sportskih udruga Grada Slavonskog Broda te Hrvatskog zrakoplovnog  saveza, organizirao je međunarodno natjecanje u zrakoplovnom modelarstvu.  Sudjelovanje  je desetak klubova i 35 natjecatelja  iz Hrvatske, BiH i Srbije.  Natjecanje je bilo u  dvije kategorije zrakoplovnih modela F1N i F1N 150. Što to točno znači objasnio nam je voditelj modelarske radionice Igor Nišević, član Aerokluba Brod.

– Kategorija F1N 150 je prva kategorija koja ide na natjecanju i to su modeli zrakoplova raspona krila do 150 mm koji se ispaljuju praćkom i mjeri im se vrijeme leta. Nakon njih dolazi na red kategorija F1N kod koje nema ograničenja na raspon krila.  Jedino važno je da se takav model baca iz ruke (ne postoji praćka niti kakvo drugo pomagalo) gdje  se također mjeri vrijeme leta.

Inače ovo je bio prvi nastup na nekom međunarodnom natjecanju za grupu djece koja od ožujka ove godine pohađaja radionicu zrakoplovnog modelarstva u Slavonskom Brodu.  Oni koji nam se žele pridružiti i naučiti više o zrakoplovnom modelarstvu mogu doći svake srijede u 19:00 sati u prostorije Zajednice tehničke kulture koja se nalazi na adresi Florijanova 7.

Dobro došli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)