Klupsko natjecanje mladih modelara AK BROD

Klupsko natjecanje mladih modelara AK BROD

 

Klupsko natjecanje mladih modelara AK Brod

Nakon tri mjeseca rada radionice  zrakoplovnog modelarstva, jednog otvorenog prvenstva u dužini trajanja leta papirnih modela te treninzima na aerodromu,  održano je zavrnšno natjecanje u klasi F1N 150. Natjecanje  je održano  u četvrtak  07.06. 2018 g. u popodnevnim satima na sportskom aerodromu Jelas. Nastupilo je devet natjecatelja, većinom polaznika radionice zrakoplovnog modelarstva. Njihov voditelj radionice Igor Nišević  zadovoljan je postignutim rezultatima i dužinama trajanja letova, a zadovoljstvo i sreca se mogla vidjeti i na nasmijanim dječjim licima mladih polaznika.

Prije natjecanja održan je jednosatni trening na kojem su svi podesili svoje modele uz pomoć voditelja radionice, a onda je svatko odletio po četiri službena leta od koja su se dva bolja uzimala i zbrajala te se na osnovu toga radilo rangiranje. Rezultati su bili sljedeći:

Juniori:

  1. Roko Bitunjac 43,8 s
  2. Ana Virkes 36,2 s
  3. Tin Galeta 31,5 s
  4. Lukas Virkes 26,3 s
  5. Ariana Pakši 25,6 s
  6. Karlo Milošević 20,3 s

 

Seniori:

  1. Igor Nišević 70,4 s
  2. Mariusz Perendyk 33,9 s
  3. Franjo Tadić 29,6 s

 

Time je završena radionica za ovu školsku godinu. Vjerojatno će se održati višednevna ljetna radionica i na jesen ponovno redovne radionice svaki tjedan. U planu je još i izrada modela klase F1N te nastup na prvom međunarodnom natjecanju u klasama F1N i F1N 150 u Slavonskom Brodu 27.10.2018.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)