63. LARD PZO HV

63. LARD PZO HV

 

Dana 05. svibnja 2018. godine na sportskom aerodromu Jelas u Slavonskom Brodu, članovi aerokluba “Brod”  ugostili su bivše pripadnike slavne slavonskobrodske postrojbe 63. LARD PZO  .

Postrojba je osnovana davne 1991. godine u sklopu 108. Brigade ZNG pod čijim je zapovjedništvom djelovala tijekom Domovinskog rata. Obzirom da su pripadnici navedene postrojbe jedan dio vremena proveli na aerodromu “Jelas” gdje su bili smješteni i odakle su čuvali nebo iznad grada, odlučili su se vratiti na naš aerodrom u znak sjećanja na slavne dane, a posebice na dan najtežeg napada zrakoplovstva JNA koji se dogodio dana 2. svibnja 1992.  godine, kada su pripadnici 63. LARD PZO srušili ili onesposobili veliki broj neprijateljskih zrakoplova, koji su se svim silama trudili srušiti most na rijeci Savi između Slavonskog Broda i Bosanskog Broda.

Na ovaj način, članovi aerokluba su se na simboličan način željeli zahvaliti svim hrvatskim braniteljima koji su dali nemjerljiv doprinos u stvaranju slobodne i samostalne Republike Hrvatske.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)