1. Dron race

1. Dron race

Održan 1. Dron race za učenike osnovnih škola

Aeroklub Brod inicirao je, organizirao i izuzetno uspješno realizirao natjecanje pod nazivom “1. Dron race” namijenjen učenicima osnovnih škola iz Slavonskog Broda i Brodsko-posavske županije. Nakon što su po školama, koje su izrazile želju za sudjelovanjem, održana eliminacijska natjecanja, te su po 3 najbolja dječaka i 3 najbolje djevojčice izborile natjecanje na ovom prvom natjecanju utrke dronovima (1. Dron race), svoje vještine odmjerili su na ovom natjecanju. Na natjecanju “1. Dron race” sudjelovalo je 39 učenika iz ukupno 7 škola (5 škola iz Slavonskog Broda i 2 škole s područja Brodsko-posavske županije), a uz učenike natjecanju je prisustvovalo i 7 voditelja. Sigurni smo da će se za sljedeće Dron race natjecanje prijaviti znatno više škola i natjecatelja, te da će ovo natjecanje postati vodeće natjecanje dronova u školskoj ligi. Natjecanje je obuhvatilo upravljanje malim dronovima na zadanoj stazi (slalom s vratima), a osim Aerokluba Brod, suorganizatori natjecanja su Osnovna škola „Hugo Badalić“, Zajednica tehničke kulture grada Slavonskog Broda i Društvo pedagoga tehničke kulture Brodsko-posavske županije. Kako natjecatelji ne bi samo stajali i upravljali dronom s mjesta, natjecatelji su bili dužni pratiti dron s kojim upravljaju, pa tako osim vještine upravljanja dronom, koordinacije lijeve i desne ruke pri upravljanju istim, natjecateljima se, kroz ovaj vid kretanja za dronom razvijaju i druge perceptivne i motoričke sposobnosti. Natjecanje je trajalo nešto više od 3 sata, a proteklo u prekrasnom ugođaju i druženju, te uz radosti kako natjecatelja, tako i publike. Svim natjecateljima i voditeljima organizatori su osigurali sokiće, i peciva.
Za prva 3 osvojena mjesta u konkurenciji dječaka, djevojčica i super finala (mješovito po 3 najbolja dječaka i 3 djevojčica), organizator je osigurao medalje i diplome, te prelazne pehare za najbolje ekipe u kategorijama dječaka i djevojčica koji idu njihovim školama.

Natjecanju koje se održalo u dvorani Osnovne škole „Hugo Badalić“ na Jelasu prisustvovala je zamjenica gradonačelnika Slavonskog Broda gospođa Marina Martić Puača koja je pozdravila sve nazočne te poželjela uspjeh natjecateljima, a organizatorima poželjela da ovo natjecanje postane tradicija koja će u bliskoj budućnosti privući natjecatelje i iz drugih dijelova Republike Hrvatske, te prigodno otvorila natjecanje.

Ako ste ljubitelji letenja u bilo kojem njegovom obliku, dođite i pridružite nam se u aerkolubu Brod, te upoznajte sve blagodati modelarstva, paraglajdinga, jedrenja i ostalih tipova letenja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)